Grip op organisatieveranderingen

Meer invloed bij veranderingen. Grip op hoe mensen en groepen in organisaties ‘mee’ te krijgen. Weerstand als aanknopingspunt voor verandering.

Data & Locaties

In het kort

Kies jouw datum en locatie of download de brochure voor meer informatie.

  • vanaf € 375,-
  • Één dag
  • 6 tot 12 deelnemers
  • House of Influence

IN HET KORT

Inzicht in organisatieverandering

Als lid van een ondernemingsraad word je vroeg of laat geconfronteerd met fusies , reorganisaties, outsourcing en andere organisatieveranderingen, vaak ook met ontslag tot gevolg. Met het adviesrecht in de hand richt de OR zich doorgaans op het besluit zelf, soms met het accent op de gevolgen voor het betrokken personeel.
Herken je deze vraagstukken: wat maakt dat veranderprocessen niet altijd gaan zoals de organisatie of de OR wil? Wat maakt, dat zelfs bij een goed verhaal er nog steeds weerstand blijkt? Wat is toch de reden, dat groepen medewerkers, bepaalde teams of zelfs je eigen de OR de hakken in het zand zetten?

De training ‘Grip op organisatieveranderingen’ draait om hoe mensen veranderen. Dat een organisatie pas verandert als de mensen bereid zijn mee te veranderen. In deze training krijg je concrete aandachtspunten voor de OR bij organisatieverandering: hoe kan ja als OR succesvol een bijdrage leveren?

Inzicht in het proces van (organisatie)verandering

Succesvolle bijdrage leveren aan organisatieverandering

Toegevoegde waarde bij de adviesrol van de OR

INHOUD PROGRAMMA

Combinatie van beproefde theorie en praktische tools

Verwerf inzicht in het proces van organisatieverandering en hoe mensen hierop reageren. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Impact van organisatieveranderingen

Wat betekent een (organisatie)verandering voor een individu? Hoe verschilt dit bij groepen? Anticiperen op te verwachten impact.

Begrijp de menselijke reacties

We onderzoeken menselijke reacties bij organisatieveranderingen in het algemeen en jouw organisatie in het bijzonder.

Inzien wat veranderingen teweeg brengen

Veranderen en veranderd worden, weerstand en motivatie, de keerzijde van veelgebruikte interventies: allemaal relevant bij verandering, en allemaal komen ze aan bod.

Menselijke maat bij veranderingen

Een organisatie verandert pas als de mensen bereid zijn mee te veranderen. Aandacht geven aan de menselijke aspecten bij veranderingen zorgt ervoor dat deze soepeler verlopen en geeft meer kans op resultaat.

Specificaties van de training

Overzicht

(i)Prijs (i)

Vanaf €375,-

(i)Aantal dagen

Één dag

(i)Groepsgrootte

6 - 12 deelnemers

(i)Taal van de training

Nederlands

HET RESULTAAT VOOR JOU

Beheers de verschillende fasen van veranderingsprocessen

Na de training heb je inzicht in de verschillende fasen van veranderingsprocessen. Je bent bekend met de wijze waarop zowel jijzelf als anderen omgaan met ingrijpende veranderingen.

Stevige bagage voor je rol als adviseur van de directie.

Effectieve tools om op een effectieve wijze mensen te inspireren en mee te krijgen.

Je leert wat nodig is om weerstand van hindernis tot aangrijpingspunt te transformeren.

Je krijgt kennis over en grip op de menselijke reactie op verandering.

Voor wie?

Voor OR leden die meer inzicht willen op het veranderingsproces

Je bent lid van een (centrale) ondernemingsraad of je bent functioneel betrokken bij medezeggenschap. In je rol ben je betrokken bij organisatieveranderingen. Je wilt leren wat er nodig is om mensen mee te krijgen bij veranderingen in je organisatie.

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Volg Grip op Organisatieveranderingen op de door jou gewenste locatie voor de full experience.

Bekijk alle locaties

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Invloed op Organisatieveranderingen! Kies je locatie en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze twee weken voor je vast.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

Trainingen

Anderen bekeken ook...

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Invloed op organisatieveranderingen OR De OR Meer invloed bij veranderingen. Grip op hoe mensen en groepen in organisaties ‘mee’ te krijgen. Weerstand als aanknopingspunt voor verandering. 375